proefklant worden

Last van chaos? Word proefklant!

Als oplettende lezer(es) van De HuishoudCoach Nieuwsbrief is het je vast niet ontgaan: De HuishoudCoach® verzorgt sinds begin 2010 met veel plezier de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP).

Om onze cursisten de mogelijkheid te bieden hun nieuwe vaardigheden in de praktijk te brengen én om iedereen in Nederland en Belgie de kans te geven met professional organizing kennis te maken, zijn we misschien wel op zoek naar JOU!

Ontvang 7 uur hulp bij opruimen

Heb je last van chaos in huis en hoofd en wil jij graag een begin maken met opgeruimd leven? Maar heb je geen idee waar en waarmee je het beste kunt beginnen, en hoe je je spullen, post, agenda en huishouden weer goed onder controle krijgt?

Geef je dan vrijblijvend op als ‘proefklant’ en wie weet word jij gekoppeld aan een OPOP-cursist(e) bij jou uit de buurt. In dat geval ontvang je geheel kosteloos 7 uur professional organizing bij jou thuis! Het enige dat jij in ruil daarvoor hoeft te doen is onze cursist(e) na afloop te vertellen hoe je haar of zijn hulp hebt ervaren.

Aanmelden als proefklant

Wil jij je aanmelden als proefklant voor één van onze cursisten van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren? Dat kan! Vul rechts op deze pagina je naam, adres, telefoonnummer en e-mail adres in en je ontvangt zo spoedig mogelijk een bevestiging van je aanmelding in je inbox!

Veelgestelde vragen over proefklant worden

Misschien spelen er direct een heleboel vragen door je hoofd, zoals ‘Hoe worden cursisten en proefklanten gekoppeld?’, ‘Wat kan ik van de organizer in opleiding verwachten?’, ‘Wie beheert mijn gegevens?’ en ‘Wat wordt er van mij als proefklant verwacht?’ Hieronder vind je antwoord op deze en andere veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen; we staan je graag te woord.

Als lezer(es) van De HuishoudCoach® Nieuwsbrief kun je desgewenst jouw huis of kantoor openstellen als ‘mini-stage plek’ voor één van de cursisten van onze Opleiding tot Professional Organizer. Dat biedt jou de mogelijkheid om 7 uur lang kosteloos en vrijblijvend met professional organizing kennis te maken en stelt onze cursisten in de gelegenheid hun nieuw verworven vaardigheden en kennis in de praktijk te brengen: een mooie win-win situatie!
Wanneer een cursist(e) graag met een proefklant aan de slag wil, raadpleegt De HuishoudCoach® te Leiden het digitale proefklantenbestand, waarin alle proefklanten naar postcode zijn geordend. Op basis van deze postcodes bekijken we welke proefklant(en) er dicht in de buurt van de cursist(e) wonen. Indien er meer aanmeldingen uit hetzelfde postcodegebied zijn, geeft het moment van aanmelding de doorslag.
Mocht jij de proefklant zijn die als eerste in aanmerking komt voor een gratis organizing traject met genoemde cursist(e), dan word je door De HuishoudCoach® te Leiden telefonisch of per mail benaderd met de vraag:
• of je nog steeds beschikbaar bent als proefklant
• of genoemde cursist(e) contact met je mag opnemen voor het maken van een afspraak
Pas als jij als mogelijke proefklant hiervoor groen licht geeft, worden je gegevens aan genoemde cursist(e) doorgegeven en zal hij of zij je per mail of telefoon benaderen voor het maken van een afspraak.
Je adresgegevens zijn in een versleuteld digitaal proefklantenbestand opgeslagen, dat alleen voor De HuishoudCoach® te Leiden toegankelijk is. Deze gegevens worden nooit of te nimmer aan derden doorgegeven, met uitzondering van de cursist(e) aan wie jij – pas na jouw nadrukkelijke toestemming – gekoppeld wordt.
In het kader van genoemde opleiding doen onze cursisten werkervaring op door met een of meer proefklanten een kennismakingsgesprek van 1 uur te voeren en hen vervolgens 6 uur lang te ondersteunen bij:
• het opruimen van spullen
• het ordenen van je administratie
• het omgaan met tijd
• het organiseren van huishoudelijke taken

Na de totstandkoming van een geslaagde koppeling tussen jou als proefklant en een cursist(e), neemt de cursist(e) z.s.m. contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek plus de 6 organizing uren, waarna jullie op de afgesproken tijd(en) samen aan de slag gaan. De daarbij benodigde spullen worden door de cursist(e) zelf meegebracht; je hoeft dus verder niets van tevoren aan te schaffen.

De cursist(e) zal jou naar beste weten, eer en kunnen helpen om op een vooraf bepaalde plek in huis weer orde in de chaos te scheppen, maar… hij/zij is nog in opleiding. Dat betekent dat De HuishoudCoach® geen kwaliteitsgaranties kan bieden op de door de cursist(e) geboden dienstverlening; ook kan De HuishoudCoach® niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade die voortvloeit uit de gegeven adviezen van of coaching door haar cursisten.

Ook is het van belang je te realiseren dat onze cursisten – net als doorgewinterde organizers – helaas niet over een toverstafje beschikken. Wat je in 10 jaar aan achterstallig opruim-, administratie- en huishoudelijk werk hebt opgespaard, kan de cursist(e) natuurlijk niet in 1 dag samen met jou ongedaan maken. Maar hij/zij kan je wel op het juiste spoor zetten en je talloze tips en handige methoden aanreiken, en zo met jou een goed begin maken aan het op orde brengen van je leefomgeving 🙂

Om jou de werkuren zo optimaal mogelijk te laten benutten en het leereffect voor onze cursist(e) zo groot mogelijk te doen zijn, verzoeken we je vriendelijk om:
• op de afgesproken werktijd(en) opvang te regelen voor evt. kleine kinderen en/of huisdieren
• onze cursist(e) na afloop te vertellen hoe je haar hulp hebt ervaren, en hem/haar eventueel suggesties voor aanvulling of verbetering te geven.
• haar of hem te complimenteren met alle zaken waarover je dik tevreden bent 🙂
• desgewenst mag je de cursist(e) natuurlijk verder helpen door haar/hem voor- en na-foto’s te laten maken voor diens portfolio, een recensie te schrijven, een korte evaluatie te mailen, et cetera.
Er zijn een aantal algemene regels waaraan jij en de cursist(e) zich moeten houden:
• Je mag alleen jezelf opgeven als proefklant; mocht je van mening zijn dat een ander gebaat zou zijn bij hulp van een organizer in opleiding, dan verzoeken we je vriendelijk diegene van dit initiatief op de hoogte te stellen. De persoon in kwestie kan dan zelf beslissen of hij/zij tot aanmelding overgaat.
• Gezien de grote belangstelling voor het proefklantenproject, kun je maximaal 1 keer als proefklant fungeren.
• Alles wat tussen jou en de cursist(e) wordt besproken, wordt als vertrouwelijke informatie beschouwd.
• Idealiter wonen jij en de cursist(e) i.v.m. de scheiding werk-privé niet te dichtbij elkaar, maar ook niet te ver.
• De cursist(e) mag geen kosten in rekening brengen; het organizing traject van 7 uur is geheel kosteloos.
Mocht je van woonadres of e-mail adres veranderen, dan verzoeken we je vriendelijk ons dit per mail te laten weten via info@dehuishoudcoach.nl o.v.v. ‘adreswijziging proefklant’. We passen je gegevens dan z.s.m. aan in ons bestand.
Mocht je op enig moment je aanmelding als proefklant willen annuleren, dan kun je een mail sturen aan info@dehuishoudcoach.nl o.v.v. ‘afmelding proefklant’. In dat geval verwijderen we je gegevens per direct uit ons proefklantenbestand en kun je niet meer benaderd worden voor een gratis organizingtraject.
Sinds de start van onze Opleiding tot Professional Organizer hebben al meer dan 600 proefklanten een gratis organizing traject van 7 uur ontvangen. Wil jij ook een vliegende start maken met het (re)organiseren van je huis en huishouden? Meld je dan nu rechts op deze pagina aan!