Op vrijdag 23 juni j.l. vond de reünie van oud-cursisten van de Opleiding tot Professional Organizer voor Particulieren (OPOP) en de Opleiding tot Organizer voor de Zakelijke Markt (OOZM) plaats! Ook jij was aanwezig op deze geslaagde inspiratiedag en hebt verschillende inspirerende workshops kunnen volgen, meet-up momenten met je mede-cursisten gehad, en van de overheerlijke lunch plus lekkere hapjes en drankjes kunnen genieten!

De 6 gehouden presentaties vind je hieronder, zodat je de informatie nog eens rustig kan nalezen :-)!

1. Hoe motiveer je dwangmatige verzamelaars in beweging te komen? – Jory Schoondermark, GGZ psycholoog i.o.

Verzameldwang is een complex en hardnekkig probleem. Vaak ervaren mensen met een verzamelstoornis vanuit de omgeving druk om iets aan de situatie te veranderen, terwijl zij hier zelf ambivalent tegenover staan. In deze workshop staan we stil bij wat verzameldwang is en gaan we oefenen met het inventariseren van kosten en baten voor de verzamelaar om tot stappen richting verandering te kunnen komen. Het uitvinden van wat voor de verzamelaar zelf belang heeft op korte- en lange termijn is hierbij de eerste stap. Download de presentatie van Jory.

Jory Schoondermark is psycholoog bij GGZ Centraal en is bekend van het tv-programma ‘Mijn leven in puin’. Ze heeft ruime ervaring met het behandelen van mensen met een verzamelstoornis via cognitieve gedragstherapie en thuisbegeleiding..

2. Hoe krijg je meer bezoekers naar jouw website? – Marcel Gansevoort, websitebouwer en journalist

marcel gansevoortJe hebt misschien net een nieuwe een website, of eentje die al een paar jaar bestaat. Maar er komen te weinig bezoekers – lees klanten – op af naar jouw smaak. Een probleem dat voor veel ondernemers herkenbaar is en misschien voor jou ook. Hoe zorg jij ervoor dat er meer bezoekers naar je website komen, die uitgroeien tot klanten? In deze workshop leer je hoe je met een beperkt budget meer bezoekers en dus klanten trekt en krijg je praktische tips en tools aangereikt, die je thuis direct kan toepassen! Download de presentatie van Marcel.

Marcel Gansevoort van WP journalist bouwt uitstekend presterende, veilige websites en schrijft goed gelezen blogs over hoe je als kleine ondernemer zoveel mogelijk uit je website haalt.

3. Wat moet je regelen als je hulp wil verlenen via een PGB of ZIN? – Harriet Geuzinge, organizer en ambulant hulpverlener, en Olga Heinen, organizer en budgetcoach

Vroeg of laat komen ze op je pad: klanten met een indicatie voor een PGB (Persoons Gebonden Budget vanuit de WLZ of WMO) of ZIN (Zorg in Natura), die graag gebruik willen maken van jouw organizingdiensten. En dan raak je direct in een woud van regels, voorwaarden en formulieren verstrikt! In deze workshop krijg je informatie over de verschillen tussen het PGB en ZIN, hoor je wanneer het nut heeft om ZIN aan te besteden en ontdek je wat daar allemaal bij komt kijken in termen van kwaliteitseisen aan ervaring en opleiding, tarieven, contacten met wijkteams en dergelijke. Na afloop weet je of dit een weg is die jij wil bewandelen en zo ja, weke stappen je moet zetten om zelf hulp via PGB of ZIN te gaan verlenen. Download de presentatie van Harriët en Olga.

Harriët Geuzinge van Coaching Geuzinge is ambulant hulpverlener en professional organizer. Via de door haar opgerichte zorgcoöperatie Vlot Groningen helpt zij mensen met een zorgindicatie in het kader van de WMO. Olga Heinen van Organisato is een door de wol geverfde organizer, die ruime ervaring heef met het bieden van organizingdiensten via PGB en ZIN.

4. Hoe trek jíj jouw ideale klant? – Anneke Dekkers, marketing expert

Marketinggoeroes beloven je gouden bergen. Als je maar doet wat ze zeggen. Maar ‘doen wat ze zeggen’  past vaak niet bij je. Niet bij je persoonlijkheid, je waarden. Niet doen dus. Want wat niet past, gaat niet voor je werken! Op je eigen manier marketing doen geeft plezier en energie. En ja, dat maakt je aantrekkelijk voor klanten. In deze workshop ontdek je je eigen marketingstijl en wandel je naar buiten met de aanzet voor een passend en simpel marketingplan. Download de presentatie van Anneke.

Anneke Dekkers van Anneke Dekkers werkt gidst jou als zelfstandig professional door het marketinglandschap, zodat je zichtbaar én aantrekkelijk wordt voor je ideale klant.

5. Welke kansen liggen er voor jou als organizer op de zakelijke markt? – Beeuwkje Jager, werkplektrainer

Ben je nieuwsgierig naar de zakelijke organizing markt? Wil je graag weten wat hierin de nieuwste ontwikkelingen zijn? En welke kansen deze jou als zakelijk organizer bieden? In deze workshop word je meegenomen naar het werkterrein van zakelijk organizers en maak je kennis met de uitdagingen van zakelijke klanten plús de oplossingen die jij hen kunt bieden! Download de presentatie van Beeuwkje.

Beeuwkje Jager is effectiviteitstrainer en -coach via Efficienz en trainer via De HuishoudCoach. Ze ondersteunt kleine en grote bedrijven bij vraagstukken op het gebied van efficiënt en effectief werken. Met een praktische, heldere en energieke aanpak helpt ze medewerkers, managers en ondernemers om het optimale uit zich te halen en met meer plezier te werken.

6. Hoe ontwikkel je een levensvatbaar organizing product? – Sophie Dirven, lifestyle designer

Misschien droom jij er ook stiekem van: een succesvol organizing product ontwikkelen… In deze workshop hoor je wat er allemaal bij het ontwerpen van een organizing product komt kijken en welke fasen je moet doorlopen om tot een mooi, handig product te komen, waarmee jouw doelgroep écht geholpen is! Download de presentatie van Sophie.

 Sophie Dirven van Sophie Dirven is een lifestyle designer met een passie voor organiseren. Ze heeft een superpraktische, stijlvolle handtas voor blinden ontworpen en de Regizelf-kaarten ontwikkeld, waarmee bewoners in een ‘Beschut Wonen’ omgeving hun persoonlijke doelen kunnen vertalen in haalbare micro-stapjes.