methode opgeruimd levenOpgeruimd Leven ® methode van De HuishoudCoach

Ben je zonder opruimgenen geboren? Of is je huis(houden) door omstandigheden versloft en verstoft? En weet je niet meer hoe je het zelf kunt oplossen?

De HuishoudCoach helpt je graag en goed bij het opschonen van je spullen, papieren en taken en leert je ondertussen de fijne kneepjes van het opruimen, administreren, agenderen en schoonmaken.

Welke methode ze gebruikt om samen met jou schoon schip maken in huis en hoofd en hoe het allemaal zover gekomen is, vertellen we je hieronder.

 

Aan de slag met De HuishoudCoach

In 2008 verscheen bij Forte Uitgevers het boek Aan de slag met De HuishoudCoach. De nieuwe stijl opruimen, administreren, agenderen en poetsen, geschreven door Els Jacobs van De HuishoudCoach.

Kort na verschijning stroomden de enthousiaste mails van lezers en lovende recensies van de media binnen. Nederlandse en Vlaamse zelfbenoemde chaoten, sloddervossen en perfectionisten vonden in dit boek een praktische, motiverende en humoristische handleiding naar een opgeruimder leven, en stuurden ons bedankmails of gaven het boek spontaan aan rommelige vrienden en vriendinnen cadeau. Nu, 8 jaar later, is Aan de slag met De HuishoudCoach nog steeds een van de bestverkochte ‘lifestyle en etiquette’ boeken en zijn er al meer dan 25.000 exemplaren van verkocht.

Opgeruimd Leven®

Ook professional organizers in den lande voelden zich aangesproken door de methoden van De HuishoudCoach om sneller en doeltreffender te kunnen opruimen, administreren, agenderen en poetsen. Al snel kregen we verzoeken van collega’s of zij de werkmethoden van De HuishoudCoach mochten toepassen in hun eigen beroepspraktijk. Om aan deze vraag gehoor te geven startten we eind 2009 met het licentieprogramma ‘Opgeruimd Leven’.

Inmiddels bestaat ons team uit 4 uitstekend gekwalificeerde professional organizers, die je – met de werkmethoden van De HuishoudCoach én hun eigen expertise als leidraad – graag en goed naar een opgeruimd leven coachen! Zij weten als geen ander hoe ze jou zo goed mogelijk kunnen adviseren, coachen en ondersteunen bij het (re)organiseren van  je huis, administratie en agenda.

Goede redenen om te kiezen voor een organizer van De HuishoudCoach®

Alle opruimcoaches van De HuishoudCoach:

  • zijn uitstekend opgeleid
  • hebben een ruime ervaring op het gebied van professional organizing
  • beschikken over veel levenservaring
  • steken tijd, geld en energie in hun beroepsmatige ontwikkeling
  • hebben uitstekende referenties van cliënten
  • hanteren een positieve, praktische insteek

De 4 kenmerken van onze Opgeruimd Leven® methode

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat alle organizers in ons team werken volgens de beproefde Opgeruimd Leven ® methode van De HuishoudCoach. De Opgeruimd Leven ® methode kenmerkt zich door:

Eenvoud

De HuishoudCoach is een groot voorstander van zo simpel mogelijke oplossingen. We willen namelijk graag dat je inspanningen op organizing gebied wel in een goede verhouding staan tot de opbrengsten ervan. Opruimen is tenslotte een middel en geen doel! We leren je daarom bijv. geen ingewikkeld, moeilijk te onderhouden administratie- en archiefsysteem aan, maar werken met een laagdrempelig, eenvoudig bij te houden administratiemethode, die je maar een half uurtje per week kost.

Overdraagbaarbaarheid

Alle vaardigheden, methoden en tips die we tijdens een werkafspraak met je delen, zijn makkelijk over te dragen aan je eventuele huisgenoten. Wel zo handig, want je wilt tenslotte graag dat niet alleen jij, maar ook je gezinsleden hun weg in alle opbergplekken en het archief kunnen vinden! En dat ze makkelijk kunnen aanhaken bij de nieuwe routines op het gebied van opruimen, administreren, agenderen en schoonmaken.

Effectiviteit

Alle stappen, tips en adviezen die we jou voorstellen hebben we uitgebreid getoetst in de weerbarstige praktijk van ‘oceanische’ huishoudens, die kampen met een gebrek aan tijd, ruimte en energie en worstelen met een teveel aan spullen, papieren en klussen. Daarbij hebben we vooral gekeken of ze makkelijk toepasbaar zijn en of ze voldoende effect sorteren, en uiteraard hebben alleen de beste en eenvoudigste oplossingen de screening overleefd.

Positiviteit

Maar de organizers van De HuishoudCoach brengen via de Opgeruimd Leven methode vooral positiviteit mee. Bij elke werkafspraak aan huis richten we onze focus met name op wat in jouw situatie mogelijk is en wat voor jou écht werkt. In het hier en nu! Zodat je direct profijt hebt van elke stap die je zet richting opgeruimd leven!

Wil je meer weten over onze Opgeruimd Leven ® methode?

Aarzel niet om ons te mailen of bellen. We geven je graag alle informatie die je wenst.

Stel je vraag