Privacyverklaring van De HuishoudCoach

Conform de Europese Privacywet, de Algemene Verordening Gegevensbescherming ofwel AVG die op 25 mei 2018 in werking is getreden, informeert De HuishoudCoach je in deze privacyverklaring graag over:

  • welke persoonsgegevens De HuishoudCoach verzamelt en met welk doel
  • hoe De HuishoudCoach persoonsgegevens bewaart en beveiligt
  • hoe lang De HuishoudCoach persoonsgegevens bewaart
  • met wie De HuishoudCoach persoonsgegevens deelt
  • hoe je jouw persoonsgegevens kan inzien, aanpassen of verwijderen
  • welke cookies De HuishoudCoach op deze website plaatst

Contactgegevens van De HuishoudCoach

De HuishoudCoach is gevestigd aan de Staverse Jolwerf 4, 2317 DW te Leiden. De Functionaris Gegevensbescherming van De HuishoudCoach is Els Jacobs, die bereikbaar is via telefoonnummer 071-888.61.91 of info@dehuishoudcoach.nl.

Welke persoonsgegevens De HuishoudCoach verzamelt en waarom

Wanneer je je aanmeldt voor individuele training of coaching als (proef)klant registreert De HuishoudCoach:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres (niet gekoppeld aan naam, adres, telefoonnummer en/of e-mailadres)
  • Eventuele extra door jou verstrekte gegevens met betrekking tot je hulpvraag

Gegevens van proefklanten verzamelt De HuishoudCoach via haar website; gegevens van klanten verzamelt De HuishoudCoach via een telefonische intake en/of persoonlijk kennismakingsgesprek. Deze gegevens gebruikt De HuishoudCoach om contact met je op te nemen, individuele trainings- en/of coachingstrajecten zo goed mogelijk af te stemmen op jouw hulpvraag en/of facturen op te maken.

Wanneer je je aanmeldt voor een opleiding of 1-daagse training verzamelt De HuishoudCoach:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Vooropleiding
  • Huidige functie
  • Geboortedatum en –plaats
  • Evt. afwijkend factuuradres

Gegevens van cursisten verzamelt De HuishoudCoach via een inschrijfformulier. Deze gegevens gebruikt De HuishoudCoach om jouw inschrijving te verwerken, je te informeren over de training, facturen op te maken, je bewijs van deelname te personaliseren, je op de hoogte te houden van nieuwe trainingen en opleidingen en om je indien noodzakelijk te kunnen contacteren.

Wanneer je je aanmeldt als Nieuwsbriefabonnee, registreert De HuishoudCoach:

  • Voornaam
  • E-mailadres

Deze gegevens gebruikt De Huishoudcoach om jou 10 x per jaar De HuishoudCoach Nieuwsbrief toe te sturen.

Wanneer je je aanmeldt voor een informatie- of andere bijeenkomst verzamelt De HuishoudCoach:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Evt. afwijkend factuuradres

Deze gegevens verzamelt De HuishoudCoach via haar website om jouw inschrijving te verwerken, je te informeren over desbetreffende bijeenkomst en je een gepersonaliseerde factuur te sturen.

Hoe De HuishoudCoach persoonsgegevens bewaart en beveiligt

De HuishoudCoach neemt de bescherming van jouw persoonsgegevens uiterst serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als je de indruk hebt dat jouw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Els Jacobs via info@dehuishoudcoach.nl.

Hoe lang De HuishoudCoach persoonsgegevens bewaart

De HuishoudCoach bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt noodzakelijk is om de doelen te realiseren waarvoor De HuishoudCoach de gegevens verzamelt. Concreet betekent dit dat persoonsgegevens van (proef)klanten en cursisten maximaal 7 jaar worden bewaard, en persoonsgegevens van deelnemers aan informatie- of andere bijeenkomsten maximaal 2 jaar. Persoonsgegevens van Nieuwsbriefabonnees worden binnen 30 na afmelding of verzoek tot verwijdering definitief vernietigd.

Met wie De HuishoudCoach persoonsgegevens deelt

De HuishoudCoach verkoopt jouw persoonsgegevens niet aan derden door en verstrekt persoonsgegevens uitsluitend aan derden, als dit noodzakelijk is om aan één of meer wettelijke verplichtingen te voldoen of om op correcte wijze uitvoering te geven aan de werkzaamheden die zij voor jou verricht.

Organisaties of bedrijven met wie wij samenwerken zijn:

  • Autorespond, voor het verzenden van o.a. De HuishoudCoach Nieuwsbrief en/of andere mailings waarvoor je je hebt aangemeld en voor het verzenden van online betalingen
  • Mollie, voor het verwerken van online betalingen
  • Google Analytics, voor het geanonimiseerd verzamelen van surfgegevens van onze websitebezoekers (zie voor meer informatie de paragraaf ‘Welke cookies De HuishoudCoach gebruikt’)
  • Administratiecollectief Leiden BV, voor het verwerken van de boekhouding van De HuishoudCoach
  • Organizers en trainers die deel uitmaken van het team van De HuishoudCoach, voor het beantwoorden van jouw coachings- en/of trainingsvragen en/of -verzoeken

Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluit De HuishoudCoach een verwerkersovereenkomst af, zodat zij eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens hanteren.

Hoe je jouw gegevens kan inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om jouw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door De HuishoudCoach en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid.

Dat betekent dat je bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van je beschikken in een computerbestand naar jou of een andere, door jou genoemde organisatie, te laten sturen. Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van jouw persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van uw toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@dehuishoudcoach.nl. Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou persoonlijk wordt gedaan, vragen wij je een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te zenden. Let op: maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart ter bescherming van jouw privacy. De HuishoudCoach reageert zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 30 dagen, op jouw verzoek. De HuishoudCoach wil je er tevens op attenderen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Welke cookies De HuishoudCoach gebruikt

De HuishoudCoach gebruikt op deze website alleen technische en functionele cookies, en analytische cookies die zo min mogelijk inbreuk maken op jouw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die De HuishoudCoach gebruikt zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kan De HuishoudCoach hiermee haar website verder optimaliseren. Je kunt je desgewenst afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

De HuishoudCoach heeft een verwerkingsovereenkomst met Google gesloten. De HuishoudCoach maakt gebruik van Google Analytics, maar laat gegevens van websitebezoekers zoveel mogelijk anonimiseren. Hiervoor heeft De HuishoudCoach de volgende maatregelen getroffen:

  • Het ‘amendement gegevensverwerking’ voor het account van De HuishoudCoach is geaccepteerd
  • Het IP-adres van De HuishoudCoach is geanonimiseerd
  • Gegevens delen met Google is uitgezet
  • Gegevens delen met Google voor advertentiedoeleinden is uitgezet
  • De optie voor User ID’s is uitgeschakeld

Als gevolg hiervan kan De HuishoudCoach geen individuele websitebezoekers identificeren en volgen.

Als je nog vragen hebt over ons privacybeleid

Heb je na lezing van onze privacyverklaring nog vragen, aarzel niet om contact op te nemen met Els Jacobs van De HuishoudCoach. Zij zal je vragen graag beantwoorden.

© De HuishoudCoach – 24 mei 2018