Vrijdag 29 mei 2020. Utrecht, 1-daagse training Budgetcoaching.

Je helpt jouw klanten graag om slim met hun budget om te gaan, maar…

 • je weet niet wat de psychologie van geld is en waarom mensen financiële keuzes maken, die slecht voor hen uitpakken
 • je hebt geen idee welke geldtypes er zijn en hoe je deze herkent
 • je vindt het lastig om geldproblemen die je signaleert op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken
 • je twijfelt hoe je het beste orde schept in de financiële chaos, vooral wanneer de papieren en digitale post door elkaar heen lopen
 • je weet niet hoe je handig een inkomsten- en uitgaven overzicht maakt, dat je klant in één oogopslag overzicht geeft
 • je vraagt je af op welke manier jouw klant zijn of haar inkomsten kan vergroten of op de vaste lasten kan besparen
 • je vindt het lastig in te schatten of bepaalde bedragen (te) hoog of laag zijn voor de gezinssituatie van jouw klant
 • je weet niet exact hoe de schuldhulpverlening in Nederland georganiseerd is
 • je twijfelt wanneer je jouw klanten moet doorverwijzen en naar wie
 • je aarzelt of de verzekeringen en/of leningen die je klant nu heeft wel de beste optie zijn
 • je weet niet welke websites je kan raadplegen om snel de juiste én actuele financiële kerngegevens te vinden

Herkenbaar? Dan is de 1-daagse training Budgetcoaching wat voor jou!

Hierin ontdek je namelijk:

 • hoe het geldbrein werkt, want geld gaat niet over geld, maar geld gaat over gedrag. Je doet iets wel of je doet iets niet.
 • hoe je op een ongedwongen, prettige manier geldzaken bespreekbaar maakt.
 • hoe je op een efficiënte wijze de juiste financiële gegevens op een rij krijgt, zowel op papier als online
 • hoe je samen met jouw klant op een makkelijke manier het budgetoverzicht invult, zodat deze exact weet wat er maandelijks inkomt en uitgaat
 • op welke vaste lasten je klant elke jaar weer opnieuw kan besparen
 • welke websites je het best kan gebruiken om te bepalen om de financiële gegevens van jouw klant eenvoudig te vergelijken met andere huishoudens
 • hoe ‘schuldenland’ in elkaar zit, niet alleen wat betreft de hulpverlening maar ook qua schuldeisers
 • naar wie en wanneer je moet doorverwijzen
 • hoe je verzekeringen en leningen kan vergelijken, zodat je weet of de klant op dit moment te veel betaalt en waar besparingsmogelijkheden liggen
 • wat de belangrijkste websites zijn waar je onmisbare financiële gegevens kan vinden.

Deze training is geschikt voor jou als jij…

in je rol van professioneel of zakelijk organizer, ambulant begeleider, p&o medewerker of administratieve vrijwilliger mensen wil helpen om weer grip op hun inkomsten en uitgaven te krijgen, zodat ze financieel sterk de toekomst in kunnen gaan.

En natuurlijk heb je zelf als ondernemer of particulier óók direct profijt van de training, aangezien je alles wat je in de training leert meteen in je eigen bedrijf en huishouden kan toepassen. Kortom, ook jij gaat geheid geld besparen!

Datum en locatie

De 1-daagse training Budgetcoaching vindt plaats op vrijdag 29 mei 2020 van 9.30-16.30 uur in het Vergadercentrum MeetingPlaza te Utrecht, dat zowel per OV als auto uitstekend bereikbaar is.

Dagtrainer

Eef van Opdorp budgetcoachingDe 1-daagse training ‘Budgetcoaching’ wordt gegeven door Eef van Opdorp, die ruim 20 jaar ervaring heeft als budgetcoach en trainer. Als budgetcoach verzorgt Eef trainingen in Budgetteren, Slim omgaan met Geld en Voorkomen van financiële problemen bij jongeren. Trainingen zijn voor professionals die actief zijn in het maatschappelijk werk, het bankwezen, de verhuursector, onderwijsinstellingen, personeelszaken, enzovoort.

Eef’s trainingen kenmerken zich vooral door het koppelen van wetenschappelijke inzichten en methodieken aan concrete situaties in het werkveld. Kortom een praktische insteek met humor. Er is een hoog gehalte aan ‘practice what you preach’. Theorie is prima, maar de praktijk: daar draait het om. Je gaat met een frisse en scherpe blik op geldzaken weer naar huis.

Daarnaast is Eef al jaren financieel deskundige in het TV-programma ‘Uitstel van Executie’, waarbij ze mensen in financieel zwaar weer naar een schuldenvrij en financieel zorgeloos leven begeleidt.
Eef is auteur van de boeken ‘Pubers & poen. Wat kun je als ouders het beste doen?‘ (2019, Pumbo) en ‘Geld, gezin en geluk‘ (2012, Forte uitgevers).

Deelnemers over Eef

“Ik wist niet dat geldzaken zo leuk konden zijn. She puts the fun in finance!”

“Dankzij Eef weet ik nu wat ik wel moet doen en – misschien nog wel belangrijker – wat vooral niet.”

“Ik ben ervan geschrokken hoe neuromarketing werkt en hoe extreem we daar allemaal financieel door beïnvloed worden.”

“Dacht ik eigenlijk dat ik het zelf allemaal al briljant had geregeld, blijk ik gewoon €600,- per jaar te kunnen besparen op mijn vaste lasten.”

Kosten

De kosten van de 1-daagse training Budgetcoaching bedragen €350,- (vrijgesteld van BTW) incl. lesmateriaal, lunch, koffie, thee, koek en bewijs van deelname.
N.B. Heb je eerder een training of opleiding bij De HuishoudCoach gevolgd? Dan ontvang je 10% korting op het trainingstarief en betaal je slechts € 315,00.

CRKBO-registratie

De HuishoudCoach® is als onderwijsinstelling geregistreerd door het Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO). Alle trainingen die wij in het kader van beroepsonderwijs verzorgen zijn derhalve vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Download het inschrijfformulier en stuur dit volledig ingevuld naar De HuishoudCoach, Staverse Jolwerf 4, 2317 DW Leiden. Je ontvangt zo spoedig mogelijk de bevestiging van je deelname, informatiesheet over de training, factuur en routebeschrijving naar de trainingslocatie.

Meer weten?

Heb je nog vragen over de inhoud of organisatie van de training ‘Budgetcoaching’, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. De HuishoudCoach staat je graag te woord.

Bij deze training gelden de Leveringsvoorwaarden van De HuishoudCoach® bij opleidingen, trainingen, cursussen en workshops, die zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Den Haag (vestiging Leiden).

Schrijf je in