veelgestelde vragen opruimen

Veelgestelde vragen over onze hulp bij opruimen

Wil je meer weten over onze hulp bij opruimen? Bekijk dan onderstaand overzicht van veelgestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet bij? Aarzel niet om contact op te nemen; we staan je graag te woord.

Overweeg je om onze hulp aan huis in te schakelen om een vliegende start te maken met opruimen, de administratie, tijd-management of huishouden? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een mail, waarin je kort uitlegt wat je situatie is en waaraan je behoefte hebt.

We kunnen dan een eerste inschatting maken of je bij ons aan het goede adres bent, of dat we je beter kunnen doorverwijzen. Mochten we je inderdaad kunnen helpen, dan kun je desgewenst een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met de organizer van je keuze.

Voordat we een werkafspraak met je maken, komt de organizer van je keuze meestal eerst langs voor een kennismakingsgesprek bij jou thuis.

Tijdens dit kennismakingsgesprek kun je vertellen waar je precies tegenaan loopt, zodat wij kunnen kijken of en, zo ja,  hoe we je het beste zouden kunnen helpen. Daarnaast vertelt de organizer je waar, waarmee en hoe jullie aan de slag zouden gaan, in het geval je zou besluiten een werkafspraak met haar te maken.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het kennismakingsgesprek je de mogelijkheid biedt om te zien of je een ‘klik’ voelt me de organizer van je keuze!

Voor het kennismakingsgesprek brengen we standaard 1 uur van ons organizingtarief in rekening.
Voor een werkafspraak reserveren we gewoonlijk een blok van 3 uur. De ervaring heeft namelijk uitgewezen dat je in 3 uur tijd echt zichtbaar en voelbaar effect kunt sorteren, zonder dat je het risico loopt over je grenzen heen te gaan.

Mocht je echter om gezondheidsredenen maximaal 2 uur per keer kunnen afspreken, neem dan contact met ons op, zodat we samen een passende oplossing kunnen vinden.

Je hoeft voor het kennismakingsgesprek niets voor te bereiden. Sterker nog, hoe meer jouw huis in de gewone staat van doen is, hoe beter onze organizer kan zien waar de knelpunten zitten, wat jouw valkuilen zijn en hoe ze je kan helpen. 
Ook voor een werkafspraak hoef je thuis in principe niets voor te bereiden. Onze organizer neemt namelijk steevast haar ‘organizerkit’ mee; hierin zitten alle benodigdheden om samen met jou zo snel en effectief mogelijk te kunnen opruimen, administreren of agenderen. Wel raden we je aan om:

  • de nacht voorafgaand aan de werkafspraak op tijd te gaan slapen en de avond van de dag waarop de werkafspraak valt geen andere activiteiten te plannen;
  • oppas te regelen voor je eventuele kinderen en/of huisdier(en).

Dit zorgt er namelijk voor dat we de afgesproken uren zo optimaal kunnen benutten en jij ‘s avonds kan genieten van de resultaten van je inspanningen!

Het aantal uur dat nodig is om je huis en huishouden goed georganiseerd te krijgen is van een aantal factoren afhankelijk:

  • de hoeveelheid spullen en papieren die je in de loop der tijd hebt verzameld;
  • het aantal weken, maanden of jaren dat je al met chaos in huis en/of hoofd kampt;
  • je lichamelijke en mentale gezondheid;
  • de snelheid waarmee je beslissingen durft te nemen.

Dat is ook de reden waarom de organizers van De HuishoudCoach geen offertes maken, maar op afspraakbasis werken. Dat betekent dat we een afspraak van 3 uur met je maken om aan de slag te gaan met datgene wat voor jou het meest noodzakelijk en nuttig is, en wat écht verschil zal maken in je dagelijkse leven.

Tijdens die 3 uur geven we je zoveel mogelijk bruikbare handvatten en passen die samen meteen toe in de praktijk van je eigen huis of kantoor. Na deze werkafspraak kun je aangeven of je een nieuwe afspraak wilt maken om een ander (onder)deel van je huis of huishouden aan te pakken, of dat je inmiddels voldoende kennis, vaardigheden en zelfvertrouwen hebt verworven om zelf door te gaan op de ingeslagen weg. Je kunt dus steeds in alle vrijheid beslissen of (en zo ja, op welke termijn) je nog hulp bij opruimen nodig hebt.

In principe kun je met de organizers van De HuishoudCoach een afspraak maken op werkdagen tussen 9.00-17.00 uur. In uitzonderlijke gevallen is het echter ook mogelijk om hiervan af te wijken.
De informatie die tussen jou en de organizer  van je keuze wordt uitgewisseld wordt door haar strikt vertrouwelijk behandeld. Dat betekent dat alles wat tussen jullie besproken wordt en wat zij onder ogen krijgt, nooit of te nimmer met derden wordt gedeeld, ook niet met collega-organizers.

Daarnaast nemen we de volgende aanvullende maatregelen om je privacy te waarborgen:

  • onze organizers beschikken over een papierversnipperaar, die ingezet kan worden om verjaarde privacy-gevoelige documenten op een veilige manier weg te doen;
  • onze organizers rijden in reclame-vrije auto’s.
Je ontvangt de factuur binnen twee weken nadat we een deel van je huis, administratie, agenda of huishouden hebben ge(re)organiseerd. De betalingstermijn is 14 dagen en op al onze organizingdiensten zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Ja, mocht je onverhoopt buiten ons werkgebied wonen, dan helpen we je graag om in contact te komen met een goede organizer bij jou in de buurt.

Dankzij het feit dat De HuishoudCoach al jarenlang de Opleiding tot Professional Organizer verzorgt en aangesloten is bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Professional Organizers, beschikt zij over een uitgebreid netwerk van organizers en weet precies bij wie je waarvoor aan het juiste adres bent.